En ny spännande fas i livet.

Produkterna för din 6 månaders bebis.

Vi har följt Rebecca Granath från Torsåker sedan hon var gravid med sitt första barn. Den 19 september 2021 föddes Amadeus och det har hänt mycket under det senaste halvåret. Han leker själv, äter fruktpuré och rullar runt på magen.

– Vi har bland annat köpt en gåstol och ett aktivitetscenter på Lekia som han tycker mycket om. Utvecklingen går jättefort. Jag tycker att det både är enklare och mysigare nu än det var när han föddes. Då var jag väldigt nervös. Nu har vi lärt känna honom och fått in rutiner, säger hon.

Men vilka produkter och leksaker är bra att ha från sex månaders ålder? Nova Berglund arbetar på Lekia Gävleborg. Hon rekommenderar alla nyblivna föräldrar att köpa en bitring.

– Den är jättebra när bebisen börjar få tänder. Den lugnar och masserar irriterade tandkött. Det finns även bitringar som du kan lägga i frysen. De är väldigt uppskattade, säger hon och Rebecca Granath håller med.

Nova Berglund på Lekia Gävleborg

Amadeus har fått två bitringar, varav en går att lägga frysen. Han har även fått flera haklappar som är enkla att torka av, storpack med matskedar – och en matservis från butiken.

– Det sitter en gummiring under både den vanliga tallriken och djuptallriken. Det är superbra. Det gör att de sitter fast i bordet när han äter själv. Haklapparna med en liten ficka som samlar upp maten är också bra. Jag tycker även om skeden som går att vinkla eftersom det blir enklare att mata honom, säger Rebecca Granath.

Nova Berglund berättar att matservisen består av tre delar; en vanlig tallrik, en djuptallrik och en pipmugg.
– Det är en färgglad servis vilket skapar en roligare matupplevelse. Matskedarna kommer från Bambino. De har ett långt skaft vilket gör att det är enklare att få upp maten från till exempel en barnmatsburk, säger hon.

”Jag tycker att det både är enklare och mysigare nu än det var när han föddes.”

Amadeus har också fått en allvädersoverall som han kan använda året om – och ett lejonpiano. Kombinationen av ljud, ljus och massor av roliga knappar har gjort pianot till en uppskattad leksak hemma hos familjen.

– Han tycker jättemycket om pianot. Bitringen som man kan lägga i frysen hade vi inte tänkt på att köpa innan. Det var en positiv överraskning, säger Rebecca Granath.


Nova tipsar

Läs mer inspiration